Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tehetséges magyar autótervező

Ki hitte volna ! Van egy igazán tehetséges magyar  tervező ,

TÁRNOK ZSOLT .

article preview

 

 

 

 

A kis olasz családi vállalkozásként üzemelő F&M Auto egy teljesen saját fejlesztésű igazi exkluzív modell készítésén fáradozik, amelyből mindössze 10 sorszámozott példányt dobnak piacra.

Nyilvánvalóan az ára is egészen egyedülálló lesz.

 Az autó másik érdekessége, hogy a formatervet egy magyar fiatalember, Tárnok Zsolt készítette.

 

 Mit tudhatunk Rólad? -részlet egy interjúból


Az autók mindig is érdekeltek, elég céltudatosan készültem erre a pályára.

Mivel azonban az egyetemi felvételi idején még nem tudtam olyan jól rajzolni, így az iparművészeti egyetemet meg sem kíséreltem, viszont a Budapesti Műszaki Egyetemen akkor már létezett az ipari termék- és formatervezői képzés így azt végeztem el.

Az egyetem alatt kezdtem el rendszeresen pályázatokon részt venni, több nemzetközi sikert is elértem.

Elsőként 2004-ben, amikor is egy Los Angeles-i döntőbe válogattak be a Sony spark nevű tervemmel. Később még volt pár nemzetközi siker, pl. 2009 januárjában a detroiti auto shown is bemutatják egyik tervem modelljét. Bármilyen további infót, illetve egy nagy adag munkát megtaláltok a honlapomon, illetve a barátommal közös stúdiónk honlapján.

 

Milyen műszaki paraméterekkel rendelkezik a Vulca S?
Az S verzióban egy harapósabb V10-es motor dolgozik az eredetileg tervezett V12-es helyett, ez 640 lóerős. 0-ról 100km/órára 3,5 mp alatt gyorsul fel és kb. 340 km/óra a végsebessége. Pontos árat még nem tudok… 

 

Az autó mely részein láthatjuk kezeid nyomát?
Alapvetően a teljes külső design az én munkám. A kezdeti ötletrajzok után heti konzultációk során alakítottuk ki az olasz megrendelővel a végső formákat, aztán az egészről 3 dimenziós modell és látványtervek készültek, ezeket mutatták be márciusban. A beltérben az alapvető koncepció kialakításában vettem részt, azután a részleteket egy olasz cég dolgozta ki, ők is gyártották le az egyedi elemeket.

 

Mikor készülnek el az első modellek?
Az első megrendelt példány kész, ez látható a képeken. Most még hátra van a finomhangolás, azután az újabb megrendelések függvényében épül meg a többi darab, a megrendeléstől számítva mintegy 8 hónap alatt.

 

További sok sikert kívánunk és várjuk a további fejleményeket!

 

A mappában található képek előnézete Magyar tervező és a luxus aututója

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.